Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jagades av ÖSK – klar för Hammarby

ÖSK kallade honom "en bra spelare" som klubben "tittade på". Men nu har Degerfors IF-mittfältaren Amadaiya Rennie istället skrivit på för Hammarby.

Annons

Det var i ett uttalande till fotbollskanalen.se i slutet av oktober som ÖSK:s tillfällige sportchef Magnus Sköldmark uttalade sig om Degerfors IF:s högermittfältare Amadaiya Rennie:

– Vi vet att det är en bra spelare och det är en av spelarna som vi tittar på, sa Sköldmark.

Men nu har Rennie alltså skrivit på för superettaklubben Hammarby istället. Ett kontrakt som sträcker sig över tre säsonger.

– Vi har haft Rennie under uppsikt under en tid, och det förarbete vi gjort har vi presenterat för Mats (Jingblad) och Nanne (Bergstrand), och de egenskaper Rennie har passar bra in i de egenskaper Nanne vill ha i en ytter, säger Hammarbys assisterande tränare Carlos Banda till klubbens hemsida.

Rennie kom till Dif från Gais, dit han var utlånad från Elfsborg, sommaren 2011. Den liberianske 23-åringen har totalt spelat 71 superettamatcher för Dif, och i år startade han samtliga 30. Totalt har han gjort 13 mål för Dif och svarat för 18 målgivande passningar.

Rennie blir den femte spelaren som lämnar Dif efter årets säsong, men den första tongivande. Tidigare har Andreas Haglund, Robert Medvegy, Daniel Henriksson och Adam Nilsson lämnat Dif, som i dagsläget har 15 spelare kontrakterade över 2014.

Mer läsning

Annons