Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jagne nobbar Degerfors: "Blir tufft att hitta någon"

Degerfors IF:s anfallskris blir allt djupare. Provspelaren Saihou Jagne nobbar Dif – som därmed inte har någon tillgänglig anfallare i truppen nio dagar före transferfönstret stänger och 17 dagar före seriepremiären.

Annons

Degerfors IF lovade besked kring provspelaren Saihou Jagne, ex-allsvensken som testat med klubben i en dryg vecka, under de närmaste dagarna. Men istället blev det Jagne som lämnade besked först: Att han inte är intresserad av något kontrakt.

I varje fall är det så Degerfors IF:s tränare och sportchef Patrik Werner tolkar situationen.

– Han har fått ett bud från en utländsk klubb som han troligen kommer att nappa på. Så jag tror inte han kommer vara hos oss, säger Werner till Värmlands Folkblad.

Ingen forward tillgänglig

Något som gör att Dif nu, bara 17 dagar före seriepremiären hemma mot Jönköpings Södra, inte har någon tillgänglig anfallare i truppen.

Nyförvärvet Philip Aremu har fastnat hemma i Nigeria på grund av visumstrul och Dif-ledningen har i princip gett upp hoppet om att överhuvudtaget få honom till Sverige. Och enda andre anfallaren i truppen, Alexander "Nutt" Andersson, har missat de två senaste träningsmatcherna på grund av hälskada.

Transferfönstret stänger

Difs jakt på en ersättare till ÖSK-värvningen Peter Samuelsson, som startade 28 av 30 superettanmatcher i fjol som ensam forward i Difs 4-2-3-1-uppställning, går därmed vidare.

Men till saken hör att det svenska transferfönstret stänger redan den 31 mars – och därmed har Degerfors bara nio dagar på sig att göra klart med en anfallare. Dessutom jagar klubben alltjämt en vänsterback som ersättare till långtidsskadade Christoffer Eriksson.

– Det är tufft. Det finns spelare, men det ska vara något vi tycker är bra och som vi vet kan lyfta oss. Annars kör vi med det vi har. Men fram till nästa lördag håller vi ögonen öppna, säger Werner till VF.

Mer läsning

Annons