Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlslund föll i premiären

Karlslund svarade inte för någon rolig återkomst i division 2.
Efter en halvtimme låg Kif under med 3–0 mot Enskede.
– Det är svårt att redan nu veta var vi står, säger Calle Olsson som putsade siffrorna till en 3–1-förlust.

Annons
Calle Olsson gjorde Kifs premiärmål.

Enskede, en av förhandsfavoriterna till att vinna division 2 södra Svealand, fick bästa tänkbara start på säsongen. Det fick inte Karlslund.

Hemmalaget gjorde 1–0 efter bara sex minuter, 2–0 efter tolv och när en dryg halvtimme var spelad hade Enskede gått fram till 3–0.

– Det var en tuff start. Svårt att sätta fingret på vad som gick fel. Jag vet inte om det var klassiska premiärnerver eller vad det var. Men vi gick inte in i närkamperna och Enskede ställde om snabbt, säger Calle Olsson, som gav nerv i matchen när han reducerade till 3–1 efter 56 minuter.

Bra andra halvlek

– Tomas Strömberg slog ett inspel från kanten mellan backlinjen och målvakten. Jag var först fram. Målvakten räddade, men jag slog in returen. Efter det hade vi en del bra chanser och gjorde en mycket bättre halvlek än den första, säger Olsson.

– Det är klart att det inte känns kul att inleda med en förlust. Jag hade velat åka hem med tre poäng härifrån.

Kif har tappat nyckelspelarna Stellan Carlsson till Degerfors och Robin Ingvarsson till BK Forward. Smällar som känns.

– Men vi har ett kanongäng, blandat med unga duktiga killar och lite mer rutinerade. Det är svårt att veta redan nu var vi stå, men det är klart att vi har som mål att vara med där uppe och fajtas, säger Calle Olsson.

Mer läsning

Annons