Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlslund studsade tillbaka

Karlslund lyckades studsa tillbaka efter förra veckans derbyförlust mot Syrianska och besegra Karlstad på bortaplan med 2-1.
–Väldigt skönt och viktigt, konstaterade tränaren Rickard Nilsson.

Annons

Karlslund kom till spel med en hel del skavanker i laget och en osäker form i och med förra veckans förlust. Men mot Karlstad gick man ut och tog kommandot direkt och svarade för en bra första halvlek. Man lyckades rycka till sig en 2-0-ledning efter mål av Ismaila Badjie på straff och Zana Can.

–Karlstad var väl inte ofarliga de heller men det är vi som för matchen och våran första halvlek får jag klassa som riktigt bra, säger Nilsson.

I den andra halvleken tröttnade Karlslund något samtidigt som man åkte på en tung smäll när Ali Reda fick kliva av. Han slog i axeln efter att ha landat olyckligt efter en tackling.

–Han får nog vila ett tag, konstaterar Nilsson.

Karlstad tog över allt mer och reducerade 20 minuter in i andra halvleken. Karslund fick sedan kriga för att freda sitt mål och man lyckades hålla undan fram till segerresultatet 2-1.

–De hade mycket boll i andra halvlek men chansmässigt var de egentligen hetare i första halvlek och då svarade Bala Musa Bajaha för några riktigt bra räddningar. I andra halvlek hade de inte lika många chanser men däremot mer tryck på oss. Närmast var de väl med ett volleyskott som gick tätt utanför stolpen, säger Nilsson.

Mer läsning

Annons