Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kiese Thelin: "Haft ont i flera månader"

Isaac Kiese Thelin finns med i U21-EM – trots hälproblemen.- Jag har haft ont i flera månader, säger han till NA.

Annons

Den svenska truppen till U21-EM är uttagen. Inte helt oväntat får örebroaren Isaac Kiese Thelin, 22, en nyckelroll i anfallsspelet. Bordeaux-proffset, och ÖSK-målvakten Jacob Rinne, fanns med i den trupp som förbundskaptenen Håkan Ericson presenterade på en presskonferens i Stockholm under tisdagen.

- Det ska bli väldigt roligt. Man har sett fram emot EM länge, säger Kiese Thelin när NA träffar honom i samband med division 2-derbyt mellan anfallarens moderklubb Karlslund och Rynninge.

- Vi kan gå långt. Vi har ett bra lag. Man ska ha respekt för motståndet men vi har inte så mycket respekt för de andra utan tror på oss själva.

Kiese Thelin har haft semester i ungefär en vecka och laddar nu för A-landskamper mot Norge och Montenegro (EM-kval) innan U21-EM. Men en krånglande häl har stört förberedelserna.

- Det känns bättre nu. Jag har vilat den här veckan och är igång med träningen igen. Nu ska det inte vara några problem, säger Kiese Thelin.

- Men jag har varit hemma en vecka, tagit det lugnt och umgåtts med kompisar och familj. Slappnat av. Jag har börjar träna nu men behövde vila hälen lite.

Men hur är egentligen statusen med hälen?

- Jag har haft ont länge, i flera månader. Jag kan spela med det men man får tejpa ordentligt. Men det är i alla fall okej.

Örebroaren kom till Bordeaux efter en raketutveckling i Malmö FF förra hösten. Nu ser Kiese Thelin tillbaka på ett hektiskt första halvår som utlandsproffs.

- Det har varit bra. Det är alltid ett steg att komma till ett nytt land och anpassa sig. Men jag har fått spela mycket och tror att nästa säsong blir bra.

- Jag får vara nöjd men hade ändå hoppats på lite mer. Men jag är nöjd med att jag har fått spela mycket.

Mer läsning

Annons