Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kiese Thelin såld för 40 miljoner 

Örebroaren Isaac Kiese Thelin, 22, går till franska Bordeaux för närmare 40 miljoner kronor.

Annons

Både Expressens och Aftonbladets nätupplagor beskriver på tisdagskvällen övergången som klar. Dessutom bekräftar Malmö FF övergången. Den Karlslundfostrade anfallaren, som hade ett sagolikt 2014 med A-landslagsdebut och SM-guld med Malmö FF, blir med cirka 40 miljoner i övergångssumma lika dyr som Ola Toivonen när han lämnade MFF för PSV Eidhoven 2009.

– Vi känner stor tacksamhet gentemot Malmö FF:s chefsscout Vito Stavljanin, sportchefen Daniel Andersson och tränaren Åge Hareide, utan deras mikroskopögon hade det här aldrig gått. Isaac har haft en fantastisk utveckling på fem och en halv månader, sedan han kom till rätt klubb, säger agenten Miro Jaganjac till Sportbladet.

MFF bekräftar också i ett pressmeddelande att klubbarna är överens.

– Det känns helt fantastiskt. Tränaren Willy Sagnol ville verkligen, verkligen ha Isaac. Han har varit högst upp på deras lista sedan början av december. Det är också viktigt att påpeka att hela förhandlingen med Bordeaux och deras representant här i Sverige, Nima Modyr, har varit otroligt enkel. Det har funnits stor respekt klubbarna sinsemellan gällande Isaacs värde och jag tror att alla parter är väldigt nöjda, säger Jaganjac till Sportbladet.

Mer läsning

Annons