Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kihlberg: "Inte sett så här bra ut på länge"

Sista chansen att haka på toppen i matchen mot Nyköping. Då är BK Forward bättre förberedda än på länge.
- Så bra har det inte sett ut på hela säsongen, säger Magnus Kihlberg

Annons

Matchen mot Nyköping är Forwards kanske sista chans att haka på topptrion. En trojka som består av seriesuveränen Sirus som ännu inte förlorat en match, och av just Nyköping men också Dalkurd.

Sirius överlägsen etta på 51 poäng. Nyköping har för tillfället 37 inspelade poäng, Dalkurd 34. Forward skuggar på 29 inspelade poäng. Mötet med Nyköping blir en måstematch för Forward.

- Det känns väl som att vi hade kunnat hota på ett annat sätt om vi inte drabbats av så mycket skador. Det är klart att man drabbas av någon skada under säsongen, men det har kanske varit lite väl extremt i år. Förstört rytmen för oss. Sirius hade vi kanske inte rått på, men de andra lagen hade vi nog kunnat utmana på ett annat sätt, säger Magnus Kihlberg.

Forward har dragits med just stora skadeproblem större delen av säsongen. Men när serien börjar dra ihop sig har listan krympt från sju spelare som mest – till endast två, Per Johansson och Jacob Nilsson. En skön känsla inför matchen mot Nyköping, enligt Kihlberg.

- Det känns riktigt bra, speciellt inför en sådan viktig match. Det är väl i våras senast vi hade de här förutsättningarna. Och då var vi inne i vår kanske bästa period i år då vi vann flera matcher och spelade bra även om vi kanske inte alltid fick med oss poäng, säger Forwards tränare Magnus Kihlberg.

Värt att notera är att målvakten Jacob Rinne också han är tillbaka och tillgänglig för spel. Men om han konkurrerar ut sin hyllade ersättare Oskar Klasson är ännu inte helt säkert.

- Vi får se hur det blir. Faktum är att jag inte spikat truppen alls, säger Kihlberg.

Mer läsning

Annons