Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kihlberg: "Lite irriterat just nu"

Efter 0-0 mot Västerås SK kan BK Forward definitivt glömma avancemang till superettan.
- Just nu är det lite irriterat, säger tränaren Magnus Kihlberg.

Annons

Den förre ÖSK-spelaren har haft en tuff debutsäsong som tränare. Kihlberg har inte varit i närheten av att upprepa fjolårssuccén då Forward gick till kval mot Falkenberg och missade superettan med ett futtigt mål.

Rent teoretiskt har Forward fortfarande chansen att nå andraplatsen i division 1 norra, tio poäng skiljer upp till Dalkurd med fem omgångar kvar att spela, men Kihlberg ansåg att loppet var kört redan före matchen mot VSK.

I programbladet skrev Forwardtränaren, under rubriken ”Ingen chans till kvalspel” i sin spalt: ”Nu måste också en optimist som jag öppet erkänna att vi inte har någon chans att nå den kvalplats vi så länge siktat på. Att säga något annat vore bara dumt”.

Det är ju vi som ska skriva sånt – inte du…- Men det stämmer ju. Grabbarna hade en bra slutspurt förra året och tror att vi ska vinna sju raka matcher, men så jäkla enkelt är det inte, säger Kihlberg.

- Om vi spelat skitbra hade man kanske trott på det, men vi är inne i en period där vi inte vinner tillräckligt mycket matcher. Nu gäller det att avsluta snyggt. Blir vi fyra så har vi gjort en riktigt bra prestation med tanke på omständigheterna, även om vi hade en målsättning att bli tvåa.

Kihlberg var allt annat än nöjd efter 0-0 mot VSK.

- Första halvleken hade vi massor av bra chanser och ska självklart leda med 2-0 eller 3-0. Vi mötte ett Västerås som inte är bra just nu men det var vi som var dåliga i andra halvlek. Det var för jäkligt. Det är så långt ifrån där vi vill vara. Jag är otroligt besviken.

- Tidigare under säsongen har gjorde vi bra insatser även om vi inte tog poäng, men nu är det inte bra.

Kihlberg kom inte med några bortförklaringar.

- Nu är det inte så många spelare som är borta och då ska vi kunna prestera bättre än vad vi gör. Just nu underpresterar vi i alla bitar i fotbollen. Tekniska misstag, mentala bitar ute på planen, det saknas attityd och vilja.

- Just nu är det lite irriterat, säger han.

Du satte Kristoffer Näfver på bänken?- Ja, han har inte varit så bra som han var förra året och då får andra chansen. På våren var han helt okej men sedan har formkurvan varit lite utför och han har ju varit skadad också. Vi vill ha en Näfver i toppform men just nu är han inte det.

Näfver byttes in i 77:e minuten mot Mattias Bulun som var stekhet i första halvlek och Forwards bäste spelare sett över hela matchen.

- Just nu känns det som om jag gjorde ett felbyte med Mattias, han var ganska bra, så det får jag ta på mig, säger Kihlberg självkritiskt.

Kihlberg skrev ett ettårskontrakt med Forward inför säsongen.  Kan du redan nu säga något om din framtid?- Nej, vi kör klart först. I Forward tar vi det lugnt. Lite högre upp ska saker och ting vara på plats vid den här tidpunkten på säsongen men här funkar det inte riktigt på det sättet.

Har det varit ett roligt år?- Just nu spelar vi inte så bra och det spelar ju in, men jag känner att jag växer i rollen som tränare. Man har otroligt mycket att lära och jag känner att jag blir tryggare i vissa saker. Just nu är vi inne i period där man gör saker men inte får utdelning för det. Det är roligare när det ger resultat.

- Nu får jag prova på hur det är när det går emot som tränare. Det är då man verkligen får visa vad man går för, då man sätts på prov. Det är då man måste vara stark och gå på det man tror på, säger Magnus Kihlberg.

Mer läsning

Annons