Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Klart man blir besviken"

Han har varit ordinarie de senaste sju matcherna. Men hemma mot Hammarby var ytterbacken Pontus Jakobsson petad.
– Det är tränarna som tar ut laget, konstaterar han.

Annons
Pontus Jakobsson bänkas efter storförlusten.

Den förre ÖSK-spelaren satt på bänken de tre första matcherna, men har sedan fått spela de sju efterföljande matcherna. Men efter storförlusten 1–4 senast mot Falkenberg valde tränaren Patrik Werner att agera. Jakobsson fick kliva åt sidan i förmån för Daniel Sundgren.

– Vi ville ha mer snabbhet på kanterna, säger tränaren Patrik Werner om bytet.

Är du nöjd med utfallet?– Sundgren halkar där vid 2–1-målet vilket är olyckligt men annars täpptes kanten till bra där. Så jag är nöjd, säger Werner.

Lika nöjd var förstås inte Pontus Jakobsson.

– Klart man blir besviken, det tycker väl alla som får sitta på bänken. Tycker ändå jag gjort det bra på slutet, men det är tränarna som tar ut laget. Jag får visa på träningarna att jag ska vara med i laget, säger Jakobsson.

Han fick hoppa in sista tio minuterna, utan att hinna åstadkomma något särskilt.

– Vi låg under och Werner ville ha tyngd uppe på topp. Det var svårt att hinna göra något, men vi fick till några chanser i alla fall.

Vad säger du annars om matchen?– Den var jämn. Kunde lika gärna blivit seger för oss men så är fotbollen. Det är bara att fortsätta köra på. Vi ska inte vara där nere i tabellen.

Jakobsson lämnade ÖSK inför den här säsongen i förmån för Degerfors. Och han är nöjd med klubbytet.

– Absolut, det var helt rätt beslut känns det som. Jag var ändå uppe och testade med a-laget i ÖSK, men fick inget förtroende. Här känns allt bra, både på plan och runt omkring och jag har fått spela mycket. Det känns bra, säger Jakobsson.

Mer läsning

Annons