Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Somi till allsvenskan

Nu är det klart att Gabriel Somi från Kumla byter division 3 mot allsvenskan.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger den 20-årige backen till Örebro Syrianskas hemsida.

Annons
Gabriel Somi är klar för spel i allsvenskan.

Från Örebro till Södertälje. På onsdagskvällen blev det klart att Kumlakillen Gabriel Somi, som har bott i Örebro det senaste året, satsar i allsvenskan den kommande säsongen. Hans kontrakt med Örebro Syrianska gick ut och Somi väljer spel i Södertälje framöver. Även Hammarby och Brage uppges ha jagat vänsterbacken.

"Mina tre bästa år"– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har kämpat hårt för att nå hit och nu får jag sätta upp nya mål. Jag har haft mina tre bästa år i livet sedan jag flyttades till Örebro Syrianska. Klubben har trott på mig hela tiden och stöttat mig på och utanför fotbollsplanen. Jag är oerhört tacksam mot Örebro Syrianska, ledningen, lagkamraterna och tränarna. Jag tar med mig kärleken till klubben och det är något jag bär med mig livet ut, säger Gabriel Somi till Örebro Syrianskas hemsida.

Jagades i två årAndreas Temiz, ordförande i Syrianska FC, berättar att man har följt spelaren under en längre tid.

– Gabriel är en spelare som vi har följt under två års tid. Vi tycker att han har kvalitéer bra nog för att ta en plats i laget. Hans spelstil passar oss och med rätt utveckling kan han bli en bra spelare, säger han till klubbens hemsida.

Temiz berättar vidare att denna värvning är en del i klubbens planering för framtiden.

– Samtidigt ingår Gabriel i en av våra målsättningar om en långsiktig planering, att föryngra laget och på så sätt bli slagkraftiga. Vår ambition är att knyta till oss talanger som kan blomstra hos oss och vi tror att Gabriel kan göra det.

Allsvenska Syrianska erbjuder däremot inte förre Degeforsspelaren Marcus de Bruin kontrakt. Han går i stället till division 2-klubben Sollentuna United.  

Läs mer om övergången i torsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons