Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klasenius lön: 423 000 kronor

Han kan fortfarande få döma VM-finalen. Men redan nu står det klart hur mycket örebroaren Mathias Klasenius kommer tjäna på äventyret i Brasilien.

Annons
Svenska domarna (Mathias Klasenius längst till höger av de fyra grönklädda) inför åttondelsfinalen mellan Argentina och Schweiz.

Det är Fotbollskanalen som avslöjar att domarna i VM, både huvuddomarna och de assisterande, får en klumpsumma på 62 000 dollar för årets VM-turnering, oavsett hur många och vilka matcher de dömt.

50 000 dollar för själva turneringen och 2 000 dollar per månad sedan februari, då de blev uttagna till turneringen.

Det betyder alltså att örebroaren Mathias Klasenius, assisterande domare till Jonas Eriksson, kan kvittera ut motsvarande nästan 423 000 kronor för den dryga månaden i Brasilien. Eftersom domarna skattar i sina hemländer kommer drygt hälften av klumpsumman dock att försvinna i skatt för svenskarna.

Erikssons team är dessutom ett av de 15 team som är kvar i VM och har chansen att få döma finalen. Eriksson själv kommer att vara fjärdedomare i onsdagskvällens semifinal mellan Argentina och Holland.

Eriksson, Klasenius och Daniel Wärnmark har hittills dömt Ghana–USA och Kamerun–Brasilien i gruppspelet samt åttondelsfinalen Argentina–Schweiz.

Mer läsning

Annons