Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassikerklubben siktar mot toppen

En sjätteplats 2013. Trea i fjol. IFK Örebro vet vad de vill inför årets säsong.– Vi har kommit överens om att sikta mot de två översta platserna, säger tränaren Mikael Kindgren.

Annons
IFK Örebro i en match 2010 i division 3. I år siktar laget på en topplacering i division 4.

Den äldsta fotbollsklubben i länets största stad. Grundad 1900 med en stolt och traditionsfylld historia. IFK Örebro har satt målet högt under 2015. Efter en fjolårssäsong där en halvknackig vår grusade förhoppningarna om att nå en av de två placeringar som ger direktuppflyttning alternativt kval till division 3, ska laget nu lyckas bättre och orka hela väfen. 

– Det här är mitt tredje år i IFK, och det känns som att vi har tagit steg hela tiden. Vi i gruppen har kommit överens om att sikta mot de två översta tabellplatserna. En rimlig målsättning, för vi ska absolut kunna vara med där uppe. Vi har fått blodad tand, säger tränaren Mikael Kindgren.

IFK har fått tillbaka många rutinerade pjäser, så som Mubarak Nyende och David Fromell, under vinteruppehållet, och dessutom kunnat behålla viktiga offensiva spetsspelare i bland andra målkungen Pontus Karlström. Det enda kännbara tappet är mittbacken Ante Jälevik som lämnat för Rynninge. 

– Vi har lyckats knyta upp ett antal killar som spelat i IFK tidigare, och det har gjort så att vi har fått en bra känsla i gruppen. Kärntruppen är kvar. Sedan har vi ett spännande tillskott i Marcus Bargholtz (från Grythyttan). Jag tror att vi kommer att stå stabilt. Nora är givetvis favorit och även Sturehov har sagt att de vill nå division 3 direkt igen. Sedan tror jag att Adolfsberg kommer att bli bra med. Det står mellan de tre och oss.

Laget inleder säsongen med en bortamatch mot Grythyttan i dag, fredag.

– Att möta en nykomling på en halvrisig gräsplan kommer att bli tufft. Vi vill kunna föra matcherna bättre i år, och det gäller att vi är med från första början. Förra säsongen la vi vårt krut alldeles för tidigt på försäsongen, något som fick oss att ändra upplägget till i år, säger Mikael Kindgren.

Läs ett stort reportage om Noras prestigefyllda nyförvärv Magnus Wikström och fakta om alla division 4-klubbarnas nyförvärv och spelarförluster i fredagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.

Mer läsning

Annons