Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klingberg tillbaka i Dif-truppen

Nykomling på besök. "Hemma" i Karlstad. Med Patrik Werner på läktaren. Men en sak är som det brukar i Dif: Niklas Klingberg är tillbaka.

Annons

Difs rutinerade innermittfältare NIklas Klingberg var avstängd senast, efter att ha åkt på säsongens tredje gula kort i derbyt mot ÖSK. Men i onsdagens match mot nykomlingen Östersund är örebroaren tillbaka i den 19-mannatrupp Degerfors IF-tränarna nominerat. Enda andra förändringen är att Jonas Bohlin ersätter Petter Hedström som reservmålvakt. Och så ska en spelare ut ur truppen under matchdagen, bara 18 spelare får plats enligt reglerna.

Någon startelva lämnar Dif-tränarna inte dagen före match. Och avslöjar heller inte om laget kommer att ställa upp enligt 4-2-3-1-modellen, som under större delen av de senaste åtta åren, eller enligt 4-4-2-uppställning, som i avslutningen mot ÖSK och under hela 2–2-matchen mot Ängelholm senast.

– 4-2-3-1 är vårt grundspel, men både i fjol och i år har vi spelat 4-4-2 i vissa matcher. Det beror mycket på vilka spelare vi vill ha på plan, vilka vi möter och var vi spelar, säger Dif-tränaren Jonas Lindskog som, efter att Patrik Werner blev uppvisad på läktaren senast och automatiskt är avstängd nu, får sköta coachningen själv mot Östersund.

Ett Östersund som är lurigt. Spelar 3-4-3 och ligger poängen före Dif i tabellen, men som efter tre oavgjorda och två vinster på fem första åkt på två raka förluster: 0–3 mot Sundsvall och 1–3 mot Varberg.

– Men de är fortfarande riktigt bra, ett lag som imponerat väldigt mycket och som har mycket kvalitet. Mot Varberg var de klart bättre tills de fick en man utvisad efter 20 minuter. Jag har sett flera av deras och kan säga de individuellt är riktigt bra och deras 3-4-3 blir en nöt att knäcka, säger Lindskog.

Östersund har sex spelare skadade och Samuel Mensah avstängd, men några av de skadade är eventuellt aktuella för spel: Ryan Gilligan, Seon Min-Moon och skyttekungen Thomas Boakye. Medan målvakten Petter Augustsson, Robin Fryklund och Emir Smajjic har allvarligare skador.

Dif saknar "bara" Alexander Hjärpe och Andreas Haglund.

– Känslan är att många spelare är i riktigt bra form just nu, och vi har en härlig konkurrens i truppen. Det är angenämnt att ha möjlighet att ändra matchbilder med en riktigt stark bänk, säger Lindskog.

Matchen spelas på klassiska Tingvalla IP i Karlstad eftersom Stora Valla fortfarande inte är spelbar och Behrn arena upptagen av ÖSK.

19-mannatruppen:

  August Strömberg, Jonas Bohlin – Daniel Sundgren, Patrik Anttonen, Pontus Jakobsson, Christoffer Eriksson, Marcus de Bruin, Andreas Holmberg, Robert Medvegy, Eric Jernberg, Tobias Solberg, Johan Bertilsson, Erik Nilsson, Ferhad Ayaz, Jesper Karlsson, Niklas Klingberg, Amadaiya Rennie, Emil Hedsén, Alexander Andersson.

Saknas: Alexander Hjärpe och Andreas Haglund skadade, Daniel Henriksson, Adam Nilsson och Petter Hedström utanför truppen.

Läs mer inför matchen i onsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons