Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramen som ska ge medalj

Här är kramen som ska ge Lisa Dahlkvist en VM-medalj.
Pappa Sven Dahlkvist körde bil i 150 mil för att heja fram sin dotter i kväll.
– Det betyder oerhört mycket för Lisa att familjen är här. Förhoppningsvis kommer det att ge henne den där extra kicken, säger ”Dala” till NA.

Annons

Ett långt och framgångsrikt mästerskap tar slut i kväll för Sverige. När många spelare letar motivation för att ladda om en sista gång fick Lisa Dahlkvist, sensationsspelaren från Örebro, en väldigt stor hjälp redan i går. Det var då pappa Sven Dahlkvist tillsammans med sin fru och närmaste familj anlände till landslagets eftermiddagsträning.

Efter 150 mil i bil.

Värmande kram

När han kom fram efter en hel dags bilkörande gav han sin dotter en värmande kram på träningsanläggningen.

– Det känns skönt att ha dem på plats här. Vi har pratat lite under mästerskapet och när jag frågade om de skulle komma ner till bronsmatchen fick jag ett skrik som svar: Klart att vi kommer!

Lisa Dahlkvist skrattar.

Hon har all rätt att göra det. Det här är hennes VM. Tre mål och spelaren bakom den fenomenala starten som Sverige fick.

– Jag och pappa brukar prata fotboll, men nu har vi inte hunnit det. Men det är i alla fall roligt att de kommer ner och tittar. Nu väntar en tuff match mot Frankrike, där många spelare är världsstjärnor och spelar i Lotta Schelins Lyon. Det gäller att vi gör en bra match för att ha chans på bronset, säger hon.

Läs hela artikeln och mycket mer från NA:s bevakning på plats på VM i lördagens papperstidning!

Mer läsning

Annons