Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Krigade för varandra”

Degerfors IF var 18 minuter från ett nytt bottennapp. Men reste sig och fixade en viktig poäng. Då hyllade tränaren Patrik Werner spelarnas moral.

Annons

18 minuter från tredje raka matchen utan mål i superettans inledning, med 5-0-smällen mot Hammarby i färskt minne, 2-0-underläge nerkört i halsen och en riktigt usel första halvlek på kontot. Då visade Degerfors IF-spelarna moral – och räddade en poäng.

– När Assyriska gjorde 2-0 nio minuter in i andra halvlek kändes det riktigt tungt. I det läget hade det varit väldigt lätt för spelarna att vika ned sig, men i stället började de kriga och vinna dueller för varandra. De höjde sig otroligt mycket, det var som två helt olika halvlekar. Spelarna ska ha en jäkla eloge, säger Dif-tränaren Patrik Werner.

Peter Samuelsson reducerade, Tobias Solberg kvitterade, Alexander ”Nutt” Andersson fick läget att avgöra, men brände det.

– Vi var klart mycket bättre än Assyriska i andra och glädjande nog var det vi som gick för trean i slutet. De var en riktig anstormning. Samtidigt ska vi vara glada att vi över huvud taget hade möjligheten att ta poäng, säger Werner.

Första halvleken var nämligen riktigt usel, enligt Diftränaren.

– Assyriska var klart bättre, de hade ett konstant tryck och skapade lägen nog för att avgöra matchen eller i varje fall få in 2-0 redan där. Vi hade inte tillräcklig aggressivitet och stod och i princip och tittade på när de spelade fotboll. Det var snarare att de missade lägen som gjorde att vi fortfarande var kvar i matchen, vi redde ut det med lite flyt, säger Werner.

– I halvtid sa vi: När vi fortfarande har en chans så ska vi göra match av det. Och det gjorde vi, trots att de satte 2–0 i början av andra.

Härnäst ställs Degerfors mot haussade nykomlingen Sirius, som vann premiären borta mot Syrianska med 5–1 men 2–1-torskade hemma mot nykomlingskollegan Husqvarna i tisdags och som i morgon, måndag, möter Varberg.

Mer läsning

Annons