Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristin fick inte hålla nollan

Sysslolös långa stunder.
Ändå fick Kristin Hammarström inte hålla nollan mot Italien.
– Jag hatar att släppa in mål, säger hon.

Annons

Kristin Hammarström har just avverkat sitt första gruppspel i ett mästerskap som uttalad förstamålvakt. Länge såg det ut som att hon skulle hålla nollan för andra matchen i rad.

Men Melania Gabbiadini, som överraskande börjat matchen på bänken, ville annat och nickade in 3-1 med kvarten kvar av matchen.

– Från den position jag har så var det svårt att komma ut på den bollen. Sedan gör hon det bra och nickar i det hörnen jag kom ifrån. En klasspelare som kommer in, säger Kristin Hammarström.

På tal om lyckade inhopp är Kristin Hammarström inte heller sen att hylla Therese Sjögran som låg bakom Sveriges första mål.

– Vi får in Therese som var pigg i benen. Det första hon gör är att se till så att vi sätter dit en balja så det är jättekul för henne. Hon är rutinerad och kan komma in och hålla i boll. Tar kloka beslut. Det är precis vad man behöver en sån här match. Och det kändes som att Italien ganska snabbt gav upp efter det första målet.

Hur mycket betyder det för dig om du håller nollan eller inte?

– Jag hatar att släppa in mål så det hade gärna fått vara noll bakåt. Men i dag gör det inte så mycket och jag känner att jag har ett bra samarbete med backlinjen.

Gruppsegern innebär att Sverige får möta en grupptrea i kvartsfinal.

– Vi får se vilka det blir. Men det blir tufft vilka vi än möter. Det finns inga lätta matcher på den här nivån, säger Kristin Hammarström.

Mer läsning

Annons