Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristin inbytt – som anfallare

Allsvenska tabellfyran lattjade hem cupmatchen mot division 1-laget Gauthiod med 7–0. Då bytte Torbjörn Nilsson in landslagsmålvakten Kristin Hammarström – som anfallare.

Annons

Kif Örebro tog sig vidare i svenska cupen med viss möda.

Andra allsvenska lag hade det betydligt enklare mot sina cupmotståndare från division 1. Tyresö pulvriserade Västerås BK30 med 19–0, Vittsjö krossade Värnamo med 17–0, Linköping körde över Landsbro med 13–0 och Göteborg lattjade hem matchen mot  Gauthiod med 7–0. Så till den milda grad att Göteborgstränaren Torbjörn Nilsson valde att byta in Glanshammarsfostrade landslagsmålvakten Kristin Hammarström – som anfallare.

Vid 6–0-ledning, med fem minuter kvar av matchen, ersatte Kristin Sara Lindén inför 680 åskådare på Lunnevi i Grästorp.

– Det var länge sedan senast jag spelade ute, men det var kul. Jag vet som målvakt hur man inte vill att de ska ta löpningar, så man försöker göra det man inte gillar själv. Det var kul att prova på. Jag fick en smörpassning av syrran (Marie Hammarström), men jag kunde inte förvalta den så bra, säger Kristin till Radiosporten.

Faktum är att det omvända, Marie som målvakt, också testats – när mittfältsstjärna hoppade in i målet för Kif Örebro och spelade hem Lindesbergs futsalcup i november 2011.

Både Marie och Kristin spelade samtliga matcher från start i EM, men laddar nu för helgens återstart av allsvenskan med Göteborg.

Mer läsning

Annons