Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindahl skadad - Söberg närmare en startplats i VM?

Förstemålvakten skadad igen. Då fick Kif Örebros målvakt Carola Söberg hoppa in mot Brasilien.

Annons

Efter Sveriges supervändning mot Tyskland, 4-2, var det på fredagen dags för match två i Algarve cup. Den här gången stod Brasilien för motståndet i Portugal. I mål fick återigen Hedvig Lindahl förtroendet, men lika trevligt som i Tysklandsmatchen skulle det inte bli för 31-åringen.

Efter att Rosengårds anfallare Marta skruvat in en frispark för brasilianskorna i första halvlek gav Lindahl sig ut på en utrusning. Målvakten var först på bollen men skadade fingret i samma sekvens. Så pass att hon tvingades bryta med halvtimmen spelad.

In kom i stället Kif Örebros nyförvärv Carola Söberg. Matchen slutade 2-0 till Brasilien efter att domaren delat ut en straff när Sara Thunebro rev ner Marta i straffområdet. Söberg var så när att ta straffen som förvaltades av Andressa Alaves, fick fingrarna på bollen men lyckades inte stoppa den från att gå i nät.

Hur allvarlig skadan är på Hedvig Lindahl är oklart. Det ska det dock inte röra sig om en fraktur utan om ett finger som gått ur led. Fotbolls-VM i Kanada inleds på nationaldagen, den 6 juni.

Mer läsning

Annons