Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lipovac inbytt när Sverige EM-vann

Sverige är på väg mot succé i P17-EM – med ÖSK-talangen Christer Lipovac. I 1–0-segern mot förhandsfavoriten Schweiz fick Karlsundsprodukten hoppa in.

Annons

Sverige fick en flygande start på P17-EM, det första svenska mästerskapet i åldersgruppen under 2000-talet, på söndagskvällen.

I slovakiska Zilina besegrade Sverige förhandsfavoriten Schweiz med 1–0 efter att Gustav Engvall gjort matchens enda mål i 38:e minuten.

Karlslundsprodukten Christer Lipovac, som från och med den här säsongen tillhör ÖSK, har haft skadekänningar inför mästerskapet och fick starta på bänken, men hoppade in i 59:e minuten, som anfallare i ett Sverige som främst försvarade sin ledning.

Lipovac var främst inblandat i två situationer. Dels kolliderade han med utrusande schweiziske målvakten Fabian Fellmann och blev liggande på planen. Dels skapade han sig ett bra skottläge men prickade en schweizisk försvarare med skottet.

Segern innebär att Sverige dels tar ett jättekliv mot EM-semifinal, dels ett ännu större kliv mot höstens P17-VM dit sex av de åtta lagen i EM avancerar.

Sverige fortsätter gruppspelet mot Österrike på onsdag och avslutar det mot arrangörsnationen Slovakien på lördag.

Mer läsning

Annons