Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad VM-debut för Klasenius

Natten till tisdagen fick Örebros VM-domare Mathias Klasenius för första gången kliva in i rampljuset i Brasilien.

Annons

Till slut fick de sin debut. Jonas Eriksson och hans assiterande domare Mathias Klasenius och Daniel Wärnmark fick äran att döma USA-Ghana och gjorde det på ett fint sätt.

Inga tveksamma offside-situationer eller felaktiga matchavgörande domslut, däremot borde det kanske ha delats ut en varning när Ghanas Suley Muntari farligt fällde amerikanske Jermain Jones.

- Här skulle han faktiskt ha delat ut ett gult kort till Muntari. Det är en vårdslös tackling, säger fotbollsexperten Daniel Nannskog i Svt:s VM-studio.

- Men jag tycker ändå Jonas har klarat av att behålla lugnet på ett bra sätt och jag tycker han har skött sig på ett bra sätt förutom den situationen, fortsätter Nannskog.

En annan med anknytning till Örebro förutom Mathias Klasenius var den förre ÖSK-spelaren Alejandro Bedoya. Amerikanen spelade från start och fick jubla direkt när Clint Dempsey gav USA ledningen efter en dryg halvminut.

Bedoya byttes ut i den 77:e minuten och kort därpå kvitterade Ghana genom Andre Ayew. Den afrikanska glädjen blev dock kortvarig då mittbacken John Brooks nickade in avgörande 2-1 till USA på hörna.

Mer läsning

Annons