Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Madrasskrisen är löst

Vi skrev i dagens tidning om att Uganda Youth Soccer Academy var oroliga för att de inte skulle få något att sova på. Det löste de ansvariga på Forwardcupen snabbt.

Annons
Ivan Kakembo.

– När vi blev medvetna om problemet löste det sig snabbt. Vi fixade hit madrasser och lakan på 1,5 timme, säger Kjell Johansson, cupansvarig.

ÖSK ungdom har ställt upp och fixat madrasser och Karl-Johan skolan bidrog med kuddar och Scandic med lakan. Så i natt har alla i laget fått madrasser att sova på.

– Allt är okej nu och alla har fått en okej sovplats, det är tur att Kjell och Joakim och killarna här har ställt upp för oss och fixat det här, annars hade vi lämnat Örebro i går och inte ställt upp i cupen, säger Ivan Kakembo, ansvarig för Uganda Youth Soccer Academy.

Att de inte hade det från början förklarar Kjell Johansson måste bero på en språkbristning.

– Hade de frågat oss så hade vi givetvis löst det tidigare, men vi visste inte om att de inte hade egen sovutrustning med sig.

Ivan Kakembo håller med och säger att kommunikationen har varit dålig och att det var under all kritik att det inte var ordna för dem.

– Vi har varit på flera cuper i Sverige och Danmark, de flesta har ordnat med gratis transporter och antingen sovsäckar eller hotell åt oss. Hade de sagt åt oss att det inte fanns sängar så hade vi kunnat ta med sovsäckar från Danmark. Men vi reser mycket och långt så det är svårt för oss att ta med, säger Ivan Kakembo.

Det är många lag som deltar i Forwardcupen och det vanliga är att lagen själva tar med sig liggunderlag och madrasser, berättar Kjell Johansson.

Ansvarig skolchef på Rostaskolan där laget från Uganda sover bekräftar att madrassproblemet löstes snabbt.

– De har sovit gott i natt och är nöjda med det vi ordnat, säger Joakim Frohm.

Tyvärr tycker Ivan Kakembo att allt har varit så dåligt arangerat för dem så de kommer troligen inte vara med i cupen nästa år.

–Jag tycker att vi togs emot väldigt dåligt, men det är bättre nu, säger Ivan Kakembo.

Mer läsning

Annons