Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marie stod som straffskytt

Marie Hammarström stod på tur - men valde att lämna över straffen till Kosovare Asllani.
– Vi fick ögonkontakt och hon kände att hon ville ta den, säger Marie till NA.

Annons

Hon sköt skottet som täcktes av en dansk hand. Men Marie Hammarström valde att lämna över straffen till Kosovare Asllani - trots att hon stod tvåa på listan över straffskyttar som förbundskapten Pia Sundhage hade satt bestämt innan matchen.

– Jag var andra straffskytt och förstod att Lotta inte ville ta en straff igen. Hon hade kunnat ta revansch om hon velat men hon ville inte, säger Marie Hammarström till NA efter matchen,

I det läget var det alltså upp till Marie Hammarström om hon skulle slå den eller inte. Men efter en snabb överläggning med Kosovare Asllani valde hon att överlåta den.

– Kosse och jag fick ögonkontakt hon kände att hon ville ta den. Då tänkte jag att hon var så säker som målskytt att jag släppte den till henne, säger Marie Hammarström.

Med facit i hand var det inte rätt beslut. Sverige fick nöja sig med en poäng. Men Marie Hammarström spelade 90 minuter. Från start på det centrala mittfältet och sedan, när Lisa Dahlkvist byttes in för Antonia Göransson, fick hon flytta ut på vänsterkanten.

– Jag tycket att jag börjar lite fegt. Spelade mest safe. Men jag växer ju länge matchen går. En godkänd start och det finns något att bygga vidare på.

Mer läsning

Annons