Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mirza lägger av - blir tränare

Förre ÖSK-spelaren Mirza Jelecak lägger fotbollsskorna på hyllan.
I stället ska han nu inleda en tränarkarriär.

Annons

Under söndagen spelar Sirius mot Eskilstuna City i säsongens sista match. För mittfältaren Mirza Jelecak blir det också den sista matchen på elitnivå. Han lägger av efter den här säsongen men stannar kvar i Sirius där han nu får en ledarroll.

– Vi är glada att få in Mirza i Sirius tränarstab. Han har ett stort fotbollskunnande och ett driv och engagemang som kommer att vara viktigt i Sirius utveckling mot att bli en elitfotbollsförening, säger huvudtränaren Kim Bergstrands till klubbens hemsida. 

Tanken är att Jelecak, som spelade i ÖSK mellan 2001 och 2006, nu ska gå in som U21- och ungdomstränare i Sirius som redan är klart för avancemang till superettan. 

– Vi vill även utveckla verksamheten med U21-laget. Eftersom Mirza ingår i tränarstaben säkerställer vi på ett naturligt sätt att U21-laget spelar och coachas på ett sätt som utgår från de principer som A-laget har sin grund i. Det underlättar för de såväl de yngre som äldre spelarna att utvecklas och konkurrera om A-lagsspel, säger Bergstrand.  

Mer läsning

Annons