Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjällby jagar Bertilsson: "Är ett av lagen"

Han gjorde supersuccé i Degerfors IF i år. Nu jagas Johan Bertilsson av allsvenska Mjällby och flera andra lag. Det bekräftar han själv i en intervju med BLT.

Annons

Det är i en artikel i Blekinge läns tidning som Johan Bertilsson bekräftar intresset från klubben på Listerlandet.

– Allsvenskan skulle vara intressant för mig. Det finns några stycken (allsvenska lag som hört av sig, reds anm). Mjällby är ett av lagen. I övrigt vill jag inte kommentera det hela, säger Bertilsson till tidningen.

Hovafostrade Bertilsson slog igenom i Degerfors IF 2007-2010 och värvades till Kalmar sommaren 2010 där han skrev ett fyraårskontrakt. Men ganska snabbt hamnade han i Nanne Bergstrands frysbox, och totalt har han bara fått göra 28 allsvenska matcher varav 16 från start.

Förra hösten blev han utlånad till Jönköpings Södra och hela 2013 tillbaka till Degerfors IF, där han gjort ny succé och med 16 mål, näst flest i superettan, varit nyckeln till lagets fjärdeplats.

– Det har gått fantastiskt bra för mig. Självklart vill jag testa på allsvenskan igen om jag får chansen, säger Bertilsson till BLT.

Bertilsson har alltså ett halvår kvar på kontraktet med Kalmar, men enligt BLT vill Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam hitta en lösning med Mjällby. Dif har tidigare uttryckt intresse av att behålla sin succéspelare.

Mer läsning

Annons