Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mubarak sänkte gamla laget

Mubarak Nyende, anfallare i Örebro Syrianska, firade påsk på bästa sätt genom att göra hattrick mot sitt gamla lag IFK Örebro. Syrianska vann division 3-derbyt med övertygande 4–1 (2–1).

Annons

– Mubarak var väldigt taggad. Han satt på bänken i förra matchen men nu fick han spela från start. Jag kände på mig att han skulle göra en bra match, säger Syrianskas tränare Nuri Abrahamsson.

Ingen nåd

Syrianska gav inte sin Örebro-rival någon chans på Örnsro IP. Anderson inledde målskyttet redan i fjärde minuten. Brassen slog in en straff – två gånger om. Detta sedan Syrianska-spelare sprungit in i straffområdet för tidigt vid första försöket.

– Anderson satte första styraffen i ena hörnet och den andra i det andra hörnet. Rätt iskallt, säger Nuri förnöjsamt.

Mubarak klev fram

Sedan var det dags för Mubarak Nyende att kliva in i huvudrollen. Han inledde en lyckad påskafton med att göra 2–0 i 17:e minuten. IFK reducerade till 2–1 genom Nils Melander före paus men i andra halvleken satte både Mubarak 3-1 och 4–1 och blev med andra ord tremålsskytt.

”Lagspelare”

– Mubarak är en bra lagspelare. Skönt att det lossnade för honom framåt. 3–1-målet var riktigt fint, säger Nuri Abrahamsson.

Segern var Syrianskas första för säsongen och en skön revansch för förlusten mot FBK Karlstad i premiären. För IFK Örebro var det tvärtom, första förlusten.

Mer läsning

Annons