Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-coachen - inte för sent skapa ditt lag

Läsartävlingen NA-coachen är igång. Men det är inte för sent att skapa ditt eget lokala drömlag.

Annons

UPPDATERAD 23/4.

Tävlingen drog igång lördag den 18 april. Men det är inte för sent att formera din egen laguppställning. Säsongen är lång och tävlingen innehåller delfinaler varje månad. Och det kostar inget att delta.

– Det är upp till bevis för alla experter vid sidan av planen, säger digitalchef Herman Nikolic.

Många läsare minns kanske NA-sportens populära tävling Poängligan där det gällde att välja ÖSK-spelare utifrån förutbestämda odds? Den tvingades tyvärr i graven när NA bytte webbsystem för ett antal år sedan.

Men nu väcker vi åter liv i en mycket mer omfattande läsartävling där du får chansen att visa vad du kan om den lokala fotbollen. Utifrån 30 lokala lag – från allsvenskan till division 4 på herrsidan och till division 2 på damsidan – kommer du att kunna välja elva spelare och en tränare som du tror på. Vi har valt att kalla tävlingen NA-coachen.

– Örebro är en fotbollstokig region och jag kan inte se var en sådan här tävling skulle passa bättre än hos oss, säger Herman Nikolic, NA:s digitalchef.

– Här finns ofta bättre coacher framför tv:n och på läktaren än på plan - eller inbillar jag mig bara? Det här blir upp till bevis för oss experter vid sidan av helt enkelt.

Vad skiljer NA:s tävling från andra liknande?

– Det som gör NA-coachen överlägsen är att den är superlokal. Du väljer spelare från länslag ned till Närkes egen allsvenska i division 4 och till och med division 2 på damsidan. Det blir naturligtvis roligare när du kan slänga in kusinen på topp tillsammans med Alhassan Kamara.

Ditt lag ska innehålla två forwards, fyra mittfältare, fyra backar, en målvakt och en tränare. Du får sedan poäng utifrån resultat, gjorda mål och målvakt som håller nollan. En gång i veckan kommer det att tillåtas byten av två spelare i laget.

Tävlingen är helt gratis men du kan bilda max tre olika lag.

– Reglerna framgår när man anmäler sig. Men det kan förmodligen löna sig att ha koll även på de lägre divisionerna, säger Herman Nikolic.

– En extra krydda är också att du kan bilda egna ligor ihop med dina kompisar. På så vis kan man ha en intern tävling i tävlingen.

Vad kan man vinna?

– Tilltagna presentkort från sponsorer och NA-prenumerationer. Men inte minst äran i form av omgivningens respekt.

Dessutom kommer månadens främste coach att intervjuas i NA och få berätta om sitt vinnande koncept. Och kanske dela ut ett eller annat råd till fotbollslagens tränare.

Tävlingen pågår till oktober månads utgång.

Till sist: Här bjuder Herman Nikolic på sitt eget favoritlag inför starten:

Målvakt: O Jansson, ÖSK.

Backar: L. Valgardsson, ÖSK, M Pettersson-Engström, Kif, M. Wikström, Nora-Pershyttan, A Ekobo, Forward.

Mittfält: A Durmaz, Forward, A Coralic, Örebro-Syrianska, L Dahkvist, Kif, K Näfver, Forward.

Anfallare: Peter Samuelsson, Degerfors, M Sepic, Bosna.

Coach: Alexander Axen, ÖSK.

Läs allt om tävlingen och hur du gör för att komma igång på na.se/coachen.

Mer läsning

Annons