Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-coachen: Marina läsarnas favorit

Hon är den mest betrodda damspelaren i NA-coachen. Men Marina Pettersson-Engström undrar, lite skämtsamt, om spelarna missförstått reglerna.

Annons

Här tar du ut ditt eget lag!

Nästan hundra personer, runt en sjättedel av de som hittills registrerat lag i NA-coachen, har med Marina i sin elva.

Hon är den fjärde mest populära försvarsspelaren, och den enda tjejen i toppen.

– Kul, men är det inte för mål man får poäng? Då måste folk ha missuppfattat reglerna, säger Kif Örebros mittbacksstjärna med ett skratt.

Jo, målen är det som räknas. På 189 allsvenska matcher för Kif har Marina gjort tolv mål.

– Det kan kanske bli ett eller annat mål på frispark, det var ju nära i premiären. Men annars slår jag hörnor och frisparkar, och då är det svårt att göra mål i nästa läge, säger Marina.

Relativt få tjejer är hårt spelade i någon kategori. Det är Marina, Sarah Michael och Lisa Dahlkvist som finns med i toppen av respektive kategori.

Har du några egna favoriter att tipsa om?

– Freja Olofsson i ÖSK, Carro Näfver i Rynninge. Och så vill jag tro på Kalle (Holmberg i ÖSK) också, men han missar ju bara (skratt)...

Här är Marinas egen elva: Carola Söberg (Kif) – Caroline Näfver (Rynninge), Marie Ståhlberg (ÖSK), Magnus Wikström (Nora/Pershyttan), Elin Magnusson (Kif) – Freja Olofsson (ÖSK), Sara Sandberg (ÖSK), Michelle De Jongh (Kif), Kalle Holmberg (ÖSK) – Sanna Talonen (Kif), Sarah Michael ”Kif). Tränare: Rickard Nilsson (Kif).

Detta är NA-coachen

NA-coachen är en ny tävling där du har chansen att visa din kunskap om den lokala fotbollen. Utifrån 30 lag – från allsvenskan till division 4 herrar och till division 2 damer – ska elva spelare och en tränare väljas.

Poäng ges utifrån resultat, gjorda mål och målvakt som håller nollan. Tävlingen är gratis och du kan bilda max tre lag.

Mer info på na.se/coachen.

Mer läsning

Annons