Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Kristin årets målvakt

Här är Fotbollsgalans största skräll.
Örebroaren Kristin Hammarström snuvade landslagets förstamålvakt Hedvig Lindahl på utmärkelsen som årets målvakt.
– Ett jättebra val. Kristin har varit grym, säger förbundskaptenen Thomas Dennerby till NA.

Annons
Kristin Hammarström blev årets målvakt på Fotbollsgalan.

Fotbollsgalan i Globen på måndagskvällen inleddes strålande sett med Örebroögon. Kristin Hammarström, 29, snuvade den självskrivna förstamålvakten Hedvig Lindahl på utmärkelsen som årets målvakt.

En praktsensation. Och när kvällen summerats var Kristin ensam lokal vinnare.

– Jag har bytt lag och hittat ny motivation. Sedan har jag haft ett fantastiskt försvar framför mig. Jag har kanske inte haft så mycket att göra alla gånger men då gäller det att hålla fokus när man väl får gripa in, säger Kristin till NA.

Dubbla cupguldKristin Hammarström spelar i Göteborg, dit hon gick från Kif Örebro inför den gångna säsongen. Under VM-slutspelet i Tyskland i somras spelade hon inte en sekund. Kristin Hammarström var med och vann Svenska cupen med Kif Örebro 2010, och med Göteborg i höstas.

På herrsidan vann som väntat Andreas Isaksson.

Massa missade priserÖrebroarna Marie Hammarström och Lisa Dahlkvist, Göteborg, var nominerade till årets mittfältare. Men fick i stället se förhandsfavoriten Ramona Bachmann ta hem priset till Umeå IK. Kim Källström vann herrpriset. 

Dahlkvist var även nominerad till årets spelare i allsvenskan, men även där vann UIK:s schweiziska.  Marie Hammarström var nominerad till årets mål men det priset gick till Kim Källström efter frisparken i krysset mot Holland.Kif Örerbros backstjärna Sara Larsson var nominerad till årets back. Men den rutinerade Karlskogatjejen, som utsågs till bronsmatchens bästa spelare, fick i stället se landslagskollegan Charlotte Rohlin ta hem priset. Olof Mellberg vann herrpriset.

Diamantbollen till SchelinLisa Dahlkvist var även nominerad till diamantbollen. Men det var Lotta Schelin, till vardags i Lyon, som tog hem priset och därmed fick Lisa lämna galan lottlös,  

Guldbollen gick, inte helt oväntat, till Zlatan Ibrahimovic.

Förre Rynninge- och ÖSK-tränaren Alexander Axén, Gais, var nominerad till årets tränare. Ett pris som Conny Karlsson, Helsingborg, vann. Göteborgs Torbjön Nilsson fick damernas motsvarighet.

Klicka här för att se Kristin Hammarström kommentera priset.

Mer läsning