Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nagelbitare väntar Karlslund

En poäng hemma mot Värmdö efter en sen kvittering från gästerna.
Samtidigt vann Gute vann mot Nyköping.
Nu väntar en spännande upplösning för Karlslund i division 2-fotbollen.

Annons
Isaac Kiese Thelin.

– Det som talar för oss är att grabbarna gör allt vad de kan i varje träning och i varje match, säger Kif-tränaren Rickard Nilsson.

Med två omgångar kvar att spela i division 2 södra Svealand är Karlslund inblandat i ett riktigt streckdrama som kan sluta precis hur som helst.

Vill det sig väl kan Kif klara sig kvar i tvåan utan kval. Går det riktigt illa kan laget sluta nästjumbo och därmed åka direkt ner i trean.

I söndagens match mot Värmdö var Karlslund bara minuter från att ta en välbehövlig trepoängare. Men med fem minuter kvar kvitterade gästerna till 2–2 vilket även blev slutresultatet.

– Vi borde ha avgjort tidigare. Men lyckas man inte få in bollen så dyker det alltid upp någon chans för motståndaren, konstaterar Rickard Nilsson.

Hemmalaget hade spelövertaget i den första halvleken och tog även ledningen med 1–0 när Isaac Kiese Tehlin gjorde mål, snyggt framspelad av Erik Tengroth.

Värmdö kvitterade i början av andra halvlek innan Samule Mokede på nytt kunde ge Kif ledningen efter en hörna. 2–1-målet följdes sedan av en bra hemmaperiod där såväl Kristoffer Näfver som Isaac Kiese Thelin och Samuel Mokede hade fina chanser utan att lyckas fullt ut.

I stället fick alltså Karlslund hålla tillgodo med en poäng och därmed väntar en nagelbitare i slutomgångarna. Kif har kvar att möta topplagen Farsta och Enskede.

– Det är naturligtvis tufft, men vi kan slå alla lag om vi har en perfekt dag, säger Rickard Nilsson som plussade lite extra för Isaac Kiese Thelin, Samuel Mokede och Rasmus Norén för insatsen mot Värmdö.

Mer läsning

Annons