Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noras sköna cupskräll

Nora-Pershyttan skrällde rejält och besegrade division 2-laget Karlslund i gruppspelet till svenska cupen.
Nu har lilla division 4-laget jätteläge att ta sig vidare.

Annons
Josef Steiner och Sebastian Anell.

Karlslunds IF skickade ut nya spelande assisterande tränaren Samuel Wowoah från start. I den meriterade elvan fanns även väletablerade spelare som Herish Kuhi, lagkapten Daniel Karlsson och nye brassen Anderson.

Nora-Pershyttans starkaste kort var Chriss Henriksson - som hämtats in från Marieberg. Ändå var det Nora-Pershyttan som vann matchen, 2-0 efter mål av Josef Steiner och Sebastian Anell. Framspelare till båda målen var duktige Ili Ielo.

- Vi hade en tydlig idé kring hur vi skulle göra för att straffa dom. Och det lyckades vi med samtidigt som satte defensiven också. Vårt mål var att göra dom lite tjuriga. De skulle inte tycka att det är så roligt att komma och möta det här "bondlaget", säger tränaren Mårten Eriksson till NA efter jätteskrällen.

Segern innebär att Nora-Pershyttan nu har jätteläge att ta sig vidare i trelags-gruppen som också innehåller Sturehov. Vinner Karlslund mot Hovet räcker det för Nora att kryssa i sitt möte. De är då före Karlslund i kraft av inbördes möte. Seger i sista räcker under alla omständigheter.

Mer läsning

Annons