Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny blogg: Sanningen om Närkes allsvenska

Han har kapat Ola Toivonen men brinner nu mest för den lokala fotbollen. Möt David Rispoli Helling som bloggar på na.se om ”Närkes allsvenska”, division 4.
– Ambitionen är att ge läsarna den ocensurerade sanningen, säger han.

Annons

Allsvensk stormatch på Behrn arena inför 10 000 åskådare kan vara trevligt. Men en match på Björkviksvallen i sommarsolen inför de närmast sörjande kan vara minst lika trevligt.

Det tycker i alla fall David Rispoli Helling. NA:s nye lokala fotbollsbloggare som själv har mängder av säsonger bakom sig i lägre divisioner.

– Min karriär tog fart i KB Karlskoga där jag var superstjärna i det omåttligt framgångsrika P85-laget. När det blev dags att ta klivet till senior värvades jag till Immetorp där jag härdades i benknäckarserien division 4 Värmland. Inför förra säsongen tog jag det förbjudna steget över länsgränsen till Hidingsta. Som en homage till lokalfotbollslegenden Niklas Lindman valde jag i år att skriva på för Sturehov, säger David när han ska summera sin egen fotbollsbakgrund.

Väl lämpadKänner ni igen namnet så har han även jobbat på NA sporten och på na.se. Därmed finns det få som är lika väl lämpade för det ärofyllda uppdraget att blogga om division 4 Örebro.

– Jag kommer diskutera matchresultat, avslöja skitsnacket på planen och raljera över med- och motspelares undermåliga insatser. På och utanför planen. Allt med glimten i ögat. Ambitionen är att ge läsarna den ocensurerade sanningen om vad som händer i serien, säger han.

Varför behövs en lokal fotbollsblogg? – Intresset för fotboll är stort i Närke, inte minst i de lägre divisionerna. Trots att säsongen inte ens börjat surras det redan rejält kring lagen i diverse forum och gästböcker. ”Närkes allsvenska” vimlar av profiler och dryper av prestige. Tyvärr är utrymmet i papperstidningen begränsat och av naturliga skäl reserverat för storlagen. Men i bloggform kan man däremot ge en gärdsgårdsserie som division 4 den uppmärksamhet den förtjänar.

Du har ryktet om dig att vara något av ett råskinn på planen. Kommentar? – Jag har förvisso ett antal dråpförsök på Ola Toivonen på samvetet men det är en sanning som kräver modifikation. Min förkärlek till vådliga glidtacklingar har legat mig i fatet en aning. Men träffar man bollen först är tacklingen ren i mina ögon. En uppfriskande tolkning som tyvärr inte delas av alla domare.

Vilka fotbollsbloggar läser du själv? – En stor mängd. Jag gillar Henrik Rydström (allsvenskan) och Anton Fors (Bundesliga) bäst.

Här hittar du David Rispoli Hellings blogg.

Mer läsning

Annons