Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förlust: "Brister i rutin och kvalitet"

Fyra matcher, bara två mål. På lördagen åkte Rynninge på ännu en förlust – på grund av de impotenta anfallsspelet.

Annons

Rynninges anfallsspel fortsätter att kärva.

Efter 0–2 mot Götene, 0–1 mot Ytterby och 1–0 mot Nordvärmland i division 2-inledningen tog RIK förvisso ledningen med 1–0 borta mot Sävedalen efter en halvtimmes spel. Men mindre än minuten efter Haris Karahmets mål kvitterade Partillelaget – och kvarten från slutet gjorde hemmalaget också 2–1.

– De var lite mer desperata än oss, jobbade lite hårdare och fick flytet med sig. De behärskade den hårda vinden och det dåliga underlaget bäst. Båda deras mål kom efter riktiga drömträffar i andravåg, säger RIK-tränaren Peder Hessel.

Rynninge skapade ändå en del chanser, men i offensiven är det tydligt att laget saknar en tydlig striker som Chriss Henriksson, fjolårets åttamålsskytt som lagt skorna på hyllan. Årets Rynningefacit, två mål på fyra matcher, är förstås för dåligt.

– Visst, det brister i rutin, erfarenhet och lite kvalitet i anfallsspelet. Men vi visste redan inför säsongen att vi hade betydligt mindre anfallsgarnityr att jobba med i år. Vi har killar som är födda 92, 93 och 94 och har tappat spelare som Henriksson. Men det är inget vi kan älta nu, vi får se till att förkovra de vi har istället, säger Hessel.

I fjol slutade Rynninge trea i division 2 – i år är laget fast förankrat i botten med bara tre poäng efter fyra omgångar. Men Hessel är övertygad om att det kommer att vända.

– Absolut, det finns så pass mycket fotboll i laget och i killarna. Men vi får vara förberedda på att det blir en tyngre säsong i år, mot tuffare och mer fysiska lag.

Mot Sävedalen var det bara väsnterbacken Henrik Gustafsson och pigge inhopparen Motamed Feysal Mustafe som förtjänade beröm.

Mer läsning

Annons