Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya uppgifter: Ayaz inte helt klar

Degerforsstjärnan Ferhad Ayaz övergång till turkiska ligaklubben Gaziantepspor är ännu inte helt klar.

Annons
Ferhad Ayaz.

UPPDATERAD kl 9.30.

I går tisdag uppgav lokala medier i staden Gaziantep i sydöstra Turkiet att Ferhad Ayaz, 20, nu genomgått den obligatoriska läkarundersökningen och skrivit på för Gaziantepspor, klubben som just nu ligger på tolfte plats i Süper lig, den turkiska högstaligan.

Men det är inte helt korrekt. Enligt hans agent Abdurrahim Bayindir så ska läkarundersökningen genomföras i dag onsdag. Därefter ska kontraktet förmodligen undertecknas.

Det meddelar han i ett mejl nu på onsdagsmorgonen.

Den bild som förekom i turkisk media i går var från ett tidigare tillfälle. På den poserade Ferhad och hans pappa Kazim Ayaz tillsammans med klubbens tränare Okan Buruk.

Fakta är att Ferhad Ayaz nu är på plats med agentens bror. Pappan befinner sig i Sverige.

NA har förgäves sökt Ayaz och Degerfors fotbollsansvarige Ola Svensson, som skött förhandlingen för Difs räkning. den ende NA fått tag i är Difs tränare och sportchef Patrik Werner, som varken kan bekräfta eller dementera något när det gäller affären.

– Det är Ola som sköter det där. Men jag har i varje fall inte hört att något är klart, säger Werner som därför inte heller kan ge något besked om övergångssummans storlek.

Ferhad Ayaz fostrades i Karlslund tills familjen, när han var 13 år, flyttade från Örebro till Kristinehamn. Han kom till Dif via Degerfors fotbollsgymnasium, och debuterade i superettan som 17-åring 2012. Båda de senaste säsongerna har han spelat 27 matcher i näst högsta serien, och i år var samtliga från start. Då blev det också tio mål och fyra målgivande passningar från yttermittfältarens fötter.

Mer läsning

Annons