Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye straffkungen tog Rynninge till cupfinal

I våras släppte han in sex raka straffar. Nu har Rynningemålvakten Andreas Lundberg tagit fem i rad – och på tisdagskvällen tog han RIK till final i distriktscupen.

Annons

Det var i den direkt avgörande straffläggningen i kvalfinalen till svenska cupen i våras som Rynningemålvakten Andreas Lundberg släppte in sex raka straffar, och division 2-laget som i fjol slog ut ÖSK fick i år inte ens delta i cupen.

–Andreas är två meter lång, med armarna nästan 3,5 (skratt), men slängde sig alldeles för tidigt. Så efter Kumlamatchen sa vi åt honom: ”Stå så länge du kan, du har inget att förlora”, säger Rynningetränaren Peder Hessel.

Det gav resultat. I 5–0-segern mot Askersund i distriktscupens räddade Lundberg två av bonusstraffarna, den tredje gick över. Och på tisdagskvällen följde Rynningemålvakten, som större delen av division 2-säsongen varit reserv bakom Andreas Carlström, upp med att ta båda bonusstraffarna i semifinalen mot IFK Örebro.

Fem raka straffar utan insläppt mål, alltså.

– De här två straffarna var det ändå rätt bra fart på, men han var ute och nöp dem. Riktigt starkt, säger Hessel.

Och nödvändigt. För trots stort bollinnehav lyckades Rynninge bara göra ett enda mål. 16-årige Rodin Deprems 1–0 i 16:e minuten.

– Vi var alldeles för slarviga framåt. Sprang offside och tog felbeslut. Skriv att jag sågar anfallsspelet, säger Hessel.

Trots offensiv impotens är Rynninge klart för final i distriktscupen. Där ställs laget mot Delta Örebro eller Örebro Syrianska som möts i den andra semifinalen på tisdag, den 9 september.

Mer läsning

Annons