Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ola-flytt ger Dif miljonklipp

Ola Toivonen uppges vara nära en övergång till Norwich. Då kan moderklubben Degerfors IF räkna med över en miljon kronor i solidaritetsersättning.

Annons

Det är nederländska tidningen Voetbal International som hävdar att Ola Toivonen är mycket nära en övergång från PSV Eindhoven till Premier league-klubben Norwich.

Enligt tidningen är klubbarna överens om en övergångssumma på 5,5 miljoner euro, motsvarande drygt 48 miljoner kronor, för landslagsanfallaren.

Övergången ger också klirr i kassan för Toivonens moderklubb Degerfors IF. Toivonen spelade för Dif fram till och med 2005, då han var 19 år, vilket ger Dif rätt till tre procent av övergångssumman i solidaritetsersättning.

I det här fallet skulle Dif alltså få ett tillskott på drygt 1,44 miljoner kronor. Förmodat välkomna pengar för Degerfors som tappat närmare halvmiljonen på flyttade hemmamatcher i början av säsongen och som bara budgeterat med intäkter på 160 000 kronor från transfers, solidaritets- och utbildningsersättningar i år.

Övergången skulle också ge Örgryte nästan 290 000 kronor och Malmö FF nästan 580 000 kronor.

Ola skulle bli andra tunga Degerfors-profilen i klubben om han gick till Norwich City. Våren 1997 var Ulf Ottosson nämligen utlånad från IFK Norrköping till klubben, som då spelade i engelska andradivisionen. Det blev ett mål på åtta matcher för "Mål-Otto" innan han lämnade klubben.

Mer läsning

Annons