Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öqvist räddades av Marie

Josefine Öqvist blev utvisad och kunde ha blivit stor svensk syndabock.
Då räddades hon av Marie Hammarström.

Annons
Segerdansen. Sara Larsson (nummer 7) blev utsedd till bästa svenska i bronsmatchen. Efteråt firade hon med balnd annat Marie Hammarström (20) och Lisa Dahlkvist (17).

– Jag satt i ett dopningsrum och hade hjärtinfarksvarning. När Marie gjorde mål skrek jag bara allt jag hade, säger hon.

Josefine Öqvists dobbar i Sonia Bompastors bröst kunde ha kostat Sverige en VM-medalj. Den svenska anfallaren lämnade planen med sänkt huvud och tvingades följa slutet på en tv från ett av Rhein Neckar-arenas dopningsrum.

– Först var jag helt förstörd och satt och grät. Hade maskara över hela min tröja. Men plötsligt ser jag Marie gör det där sjuka målet. Då skrek jag bara allt jag hade rakt ut. Hon är så jävla skön!

Sara Larsson prisad

– Självklart är jag besviken på mig själv att jag blir utvisad i det här läget. Men situationen blev som den blev och vi sparkade bägge på varandra så det borde ha varit två röda kort i så fall. Domaren gjorde så jävla fel, och var kass, säger Öqvist, samtidigt som Kif Örebro-backen Sara Larsson passerar i den mixade zonen efter matchen.

Hon prisades som bästa svenska spelare i bronsmatchen.

– Jag är väldigt glad och stolt. Mest över att vi vinner den här matchen tillsammans och lyckas höja oss efter utvisningen. Vi visade idag igen vilket bra vinnargäng vi är. Det är helt fantastiskt hur vi avslutade det här VM:et.

Svenska VM-placeringar

1991, Kina: Brons efter att ha vunnit mot Tyskland med 4–0.

1995, Sverige: Ut i kvartsfinalen efter förlust på straffar mot Kina.

1999, USA: Ut i kvartsfinalen efter förlust mot Norge med 1–3.

2003, USA: Silver efter att ha förlorat mot Tyskland med 1–2.

2007, Kina: Ut i gruppspelet.

2011, Tyskland: Brons. (TT)

Mer läsning

Annons