Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro FC tog viktig seger – tar in på topplagen

I förra mötet med Skövde gjorde Sargon Abraham fem mål. Den här gången hade Örebro FC gjort sin läxa.

Annons

När Örebro FC tog emot Skövde i Gamla Idrottshuset i slutet på november blev laget överkört med 7-3. Den stora skillnaden mellan lagen då var Skövdes Sargon Abraham som tryckte in hela fem mål för bortalaget.

På måndagskvällen möttes lagen igen och den här gången var örebroarna bättre förberedda.

- Vi hade mer uppsikt över honom nu. Vi tajtade till det och spelade tätt i försvarsspelet. Det blandat med en bra offensiv gjorde att vi vann, säger lagkaptenen Christoffer Skoog.

Matchen slutade 6-4 till Örebro FC. Bortalaget tog direkt kommandot i Rydshallen och gick till halvtidspaus i ledning med 4-2. En ledning som drygades ut till 6-2 innan Skövde fick in ett par reduceringar innan domaren blåste av matchen.

- Det var bra inställning på alla i dag. Det var snabba fötter och riktigt bra samarbete, säger Skoog.

Örebro FC går nu upp på samma poäng som Spartak Örebro och ligger femma i svenska futsalligan norra. Men laget har sex pinnar kvar till toppduon Nacka Juniors och Falcao FC. Skoog tror dock fortfarande på en slutspelsplats.

- Det här var en riktigt viktig seger. Vi ska vinna resten nu. Så är det bara. Vi har kvar att möta både Falcao och Nacka, och vi har två matcher mindre spelade en Skövde som ligger trea. Det blir svårt men vinner vi de matcherna är vi ikapp, säger kaptenen.

Målskyttar i Örebro FC: Erik Björndahl, Dana Kuhi (2), Christoffer Skoog, Carl Fredrik Johnsson och Miran Abdulrahman Mohammad.

Mer läsning

Annons