Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro vann igen

I elitpojklägrets sista match vann Örebro ytterligare en gång.Den här gången mot Västergötland.- Det var en bra fotbollsmatch med två bra lag, säger Ted Waltersson-Larsson efter 3-0-segern.

Annons
Övre raden från vänster: Adam Bark, Afram Danho, Manne Ljunghaga, Christian Kurt, Max Häll, Lukas Lindberg, Adnan Catic, Elias Durmaz, Daniel Gouriye. Nedre raden från vänster: Dennis Koss, Gabriel Yildiz, Martin Trinh, Ludvig Franck, Michael Khazzoum, Kristian Zetterlund, Anton Erkén.

Örebro hade tidigare vunnit två matcher i elitpojklägret i Halmstad. I första matchen slogs Blekinge med 4-0. I förra matchen slogs Värmland med 2-0. Och nu stod Västergötland på tur.

-Vi fortsatte på vinnarspåret och slog duktiga Västergötland med 3-0, säger förbundskaptenen Ted Waltersson-Larsson.

Första halvleken var jämn lagen emellan. Men med en snabb omställning, efter det att Västergötland slagit in en hörna, kunde Adam Bark göra sitt första mål för dagen. Och det var ett resultat som följde med in till pausvilan.

-I halvtid gick vi igenom att vi måste vara noggrannare och tydligare med bollen. Och vara ytterligare aggressiva i mitten där Västergötland var starka. I andra halvleken tog vi över och gick undan med 2-0 och till slut 3-0.

2-0-målet gjordes av Adam Bark när han sköt in bollen i bortre hörnet. Även det målet kom efter en hörnsituation. Men den här gången en offensiv sådan.

-Vid tredje målet så rullade vi upp ett anfall. Bollen hamnade i boxen och och Afram Danho klippte till med vänsterfoten, säger Waltersson-Larsson.

För Örebro var det ett lyckat läger. När det ska sammanfattas har laget 9-0 i målskillnad över tre matcher och tre segrar av tre möjliga.

-Jag brukar aldrig vara nöjd. Men jag är stolt, säger förbundskaptenen.

Nästa läger för laget äger rum i oktober. Men det är inte det enda på dagordningen. Efter framgången kan flera av spelarna vara aktuella för landslagslägret på Bosön dit de 44 bästa spelarna i landet födda år 2000 tas ut.

-Det finns ett par spelare med god chans, säger Waltersson-Larsson och skickar en passning till laget.

-Det är många som har gjort det bra och jag skulle vilja hylla hela gruppen, säger han.

Mer läsning

Annons