Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare blixtinkallad i landslaget

Örebroaren Isaac Kiese Thelin, numera i IFK Norrköping, blev på måndagskvällen snabbkallad till U21-landslagets EM-kvaltrupp.

Annons

Sverige möter i kväll Malta på hemmaplan i kvalspelet till U21-EM. Men skador och avstängningar har gjort att förbundskapten Håkan Ericsson tvingats till flera förändringar i truppen.

Fredagens bortaförlust med 5-1 mot Grekland resulterade också i att Patrik Carlgren, Mikael Ishak och Oscar Lewicki blev avstängda. Lägg därtill att Oliver Silverholt och Alexander Milosevic är skadade.

För att täcka upp för alla luckor kallades också Norrköpings Isaac Kiese Thelin på måndagskvällen till samlingen i Malmö. 21-åringen, med sin bakgrund i Örebro och Karlslund, har tidigare gjort två P17-landskamper. Men detta är hans debut i U21-sammanhang.

Bakom sig har han en stark säsong. I årets allsvenska spelade han 25 matcher, varav 16 från start, och svarade för fyra mål och fem målpass.

Förlusten mot Grekland innebär att Sveriges chanser att nå EM-slutspelet minskat betydligt.

- Nu har vi satt oss i ett sånt läge att det krävs trepoängare i varje match för att vi ska vara med och slåss overhuvudtaget, säger förbundskapten Håkan Ericson till förbundets webbplats.

Matchen på Swedbank stadion har avspark klockan 18.00.

Mer läsning

Annons