Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Orkar inte tänka någon framtid”

Det blev ingen speltid i EM. Efter uttåget mot Tyskland orkade inte Kif Örebro-mittfältaren Elin Magnusson tänka på om det blir någon fortsättning i landslaget.

Annons

Nej, det blev inte en enda sekunds speltid för Kif Örebros enda bidrag i den svenska EM-truppen.

Ändå är Elin Magnusson inte det minsta besviken när hon ser tillbaka på sitt EM. Ja, bortsett från det snöpliga uttåget mot Tyskland.

– Det är klart att jag ville spela, men förutom att vara på planen fanns det ingen annanstans i hela världen jag hellre hade velat vara de här veckorna än på den här bänken. Det har varit det näst bästa. Vi har varit tillsammans i fyra veckor och det har varit en helt fantastisk period fram till i dag.

Magnusson debuterade

i landslaget så sent som den 19 juni, med ett 15 minuter långt inhopp i träningslandskampen mot Brasilien.

Om det, och EM-äventyret, bara var början på en landslagskarriär återstår att se. 31 år gammal kan det även ha varit slutet.

– Alltså, jag har verkligen levt i nuet under det här mästerskapet. Jag orkar inte tänka någon framtid överhuvudtaget, säger Elin.

Inte ens kring torsdagens hemresa till Örebro eller omstarten med Kif. Kanske är hon aktuell för spel redan på onsdag, mot IFK Norrköping i svenska cupen.

– Jag vet inte, så långt har jag inte tänkt. Det jag tänkt efter matchen är: Få av mig kläderna, duscha och gå till bussen. Och dit är jag på väg nu. Jag varken vill eller kan tänka längre än så just nu.

Efter debaclet mot Tyskland var Magnusson, sin vana trogen, allra först ut av de svenska spelarna för att möta pressen.

Men inte för att hon var mindre besviken än lagkompisarna. Tvärtom.

– Just nu känns det mest bara tomt, jag kan inte fatta att det är över. Det är känslan just nu. Men bitterheten och ältandet kommer nog om några timmar, kanske i natt, kanske i morgon. Vi ville inte att den här fantastiska resan skulle ta slut, säger hon.

Sekvensen som Magnusson kommer att älta är Lotta Schelins bortdömda mål i mitten av andra halvleken. Det som skulle ha gett 1–1.

– Jag förstår fortfarande inte varför det inte döms mål, och det känns så klart bittert. Jag är förundrad. Hela Ullevi firade och vi på bänken firade och vad jag hört nu efteråt tror jag inte att det var offside, säger Magnusson.

– Vi trodde att domaren dömde för offside direkt efteråt, men det verkar inte som om det var det. Verkar som hon blåste för ruff. Och vadå ruff, i sådana fall? Nej, jag kan inte förstå det. Det är en situation man vill se några gånger om … Eller inte. Men man vill ju ha ett svar vad som hände.

Mer läsning

Annons