Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK-back kan få pris

Laget slutade toksist i division 2. Men ÖSK Ungdoms back Pontus Jakobsson kan ändå få pris som Sveriges bästa division 2-back.

Annons

Varje säsong utser spelbolaget Unibet de bästa spelarna i de svenska division 2-serierna. I dag presenterades de nominerade spelarna i den första omgången, där bästa spelarna på respektive position i respektive serie ska utses.

I division 2 norra Götaland, där Rynninge, ÖSK Ungdom och KB Karlskoga i år spelade, har två länsspelare blivit nominerade till priser.

Det handlar om Pontus Jakobsson, back i ÖSK Ungdom, och Alexander Hjalmarsson, anfallare i KB Karlskoga som gjorde 15 av lagets 38 mål i serien och blev tvåa i skytteligan.

Skytteligasegraren Filip Andersson, som spelar i Götene och för några år sedan provspelade med Degerfors IF, är en av Hjalmarsson konkurrenter till priset.

Spelarna som utses till bäst i serien går vidare och möter vinnarna i de andra fem division 2-serierna, och vinnarna där, en målvakt, en back, en mittfältare och en anfallare, blir korade till bäst i Sverige och vinner 15 000 kronor.

Mer läsning

Annons