Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK seriesegrare – klart för kval

ÖSK Söder gjorde jobbet mot P18. Laget vann avslutningsmatchen med 4–1 på Gotland, och tar i och med det hem serien. Nu väntar kval till elitettan.

Annons

ÖSK Söder hade allt i egna händer inför avgörandet i division 1:s sista omgång. En poäng skiljde till närmaste konkurrent i Smedby, och vid händelse av vinst mot P18 på bortaplan skulle laget vara klar seriesegrare.

ÖSK tog ledningen på Gotland i den 23:e minuten genom Sejde Abrahamsson. Sara Sandberg tryckte sedan dit 2–0 precis före paus. 

När klockan tickat fram till den 67:e minuten gjorde Sabina Håkansson 3–0. P18 reducerade kort därefter, men det var ingen fara på Örebro-taket. Hanna Åbom satte spiken i kistan, och säkrade ÖSK:s första plats.

Man slutar på 48 poäng, en pinne före Smedby som besegrade Tyresö med 6–0, och får nu börja ladda för kval till elitettan. ÖSK tar sig an IFK Kalmar i ett dubbelmöte om att nå spel i andradivisionen. Den första matchen spelas i Småland 11-12 oktober. Returen går av stapeln en vecka senare, 18 oktober, på Grönpepparparkens IP. 

Läs mer om matchen i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här nedan.

Mer läsning

Annons