Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK Söder tog andra titeln på fem dagar

ÖSK Söder försvarade titeln i Ladies night cup och besegrade återigen Rynninge i finalen.

Annons

Precis som förra årets final blev det Rynninge och ÖSK Söder som gjorde upp om förstaplatsen i futsalturneringen Ladies night cup.

Och precis som den gången – och i DM-finalen i tisdags – var det ÖSK Söder som i längden var det starkaste laget på lördagskvällen. Rynninge besegrades med 2–0 och prischecken på 10 000 kronor gick till ÖSK Söder.

– Det känns jävligt gött, säger Joline Jakobsson som spräckte nollan i finalen.

– Jag fick bollen, gjorde en tvåfotare och sedan sparkade jag in den i det bortre hörnet med höger fot, förklarar hon.

Målet tvingade Rynninge till en anstormning i slutskedet. Laget tog ut sin målvakt, något som utnyttjades av Frida Bremer som rullade in 2–0-målet i öppen kasse.

Efter slutsignalen samlade Joline sina lagkamrater i en ring där alla firade i sång och dans. En rutin laget kör efter varje seger.

– Det är en segerdans som jag brukar köra med laget. Jag har lärt mig den från skolan och har tagit med den till laget, säger 17-åringen.

Dagen började dock knackigt för tjejerna i ÖSK Söder. Förlust mot både Rynninge och Kumla i gruppspelet antydde att laget hade en del att jobba på. Men tränaren Niclas Collgård kunde se sitt lag spela upp sig allt eftersom. När finalen var färdigspelad runt 22-tiden var han nöjd och belåten över andra cupsegern på fem dagar.

-Vi kom igång. Det var lite tidigt att spela på morgonen för oss så vi kom igång på eftermiddagen i stället.

- Alltid roligt att gå hela vägen. Klart vi gick för att vinna. Det blir ju några extra kronor i kassan också.

10 000 spänn in på kontot. Hur ska de investeras?

- Det går nog till kostnader under säsongen med domare och allt vad det kan vara. Det är bra och få lite hjälp på den vägen, säger Niclas Collgård.

Mer läsning

Annons