Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK Söder upp i serietopp

Sabina Håkansson sköt ÖSK Söder upp i serieledning när laget tog emot Boo FF på Grönpepparparkens IP.

Annons

Inför matchen mot Boo låg ÖSK på en andraplats, med förstaplatsen inom räckhåll. Hemmalaget lade i högsta växeln redan från start och efter en tidig fullträff från Sabina Håkansson, som stod på rätt plats vid rätt tillfälle och petade in en retur kunde man stå emot bortalagets press resten av matchen för att sedan gå upp i serieledning.

– Det känns jättebra. Vi hade ett par andra chanser också, men ibland vill det sig inte. Som tur var räckte Sabinas mål och vi vinner, det är det viktigaste, säger Niclas Collgård.

Boo har gjort det bra tidigare under säsongen, och hade stora chanser att utmana. Men förutom en tilldelad straff, som ÖSK:s målvakt Ida Lindell var på och styrde ut via stolpen, lyckades inte bortalaget skapa särskilt mycket under matchen.

Närmast för ÖSK väntar en bortamatch mot Enskede IK nästa helg. Fram till dess gäller full fokus på träningarna i veckan, för att sedan kunna ta sin första vinst mot stockholmslaget.

– Vi lyckades aldrig slå dem förra säsongen, så just nu är det den matchen vi ska lägga allt krut på. Vi trivs bra i toppen och vill gärna behålla förstaplatsen.

Mer läsning

Annons