Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK Ungdom vände och vann

En försiktig halvlek i pojklagsstil. Sedan vaknade ÖSK Ungdom, och vände 0-1 till 2-1 på Behrn arena mot Jonsered. Säsongens första seger i fotbollstvåan.

Annons
Håkan Juhlin.

Efter en jobbig start med mål emot sig redan efter åtta minuter såg det ut att bli en ny tuff dag för ÖSK-killarna. Men Kalle Holmberg kvitterade i den 46:e minuten och Adam Botvidsson blev sedan matchvinnare med sitt 2-1-mål med kvarten kvar att spela.

- Vi har inte pratat om annat än att värdera lägen och ta rätt beslut. Ändå ger vi bort ytterligare ett mål och gör det tufft för oss själva. Första halvlek var inte alls bra, och killarna fick veta det i paus, säger tränaren Håkan Juhlin.

Första halvlek var verkligeninte bra. ÖSK-pojkarna uppträdde tamt och pojklagsaktigt, och gästerna från Göteborg var betydligt farligare. Hade två frilägen som borde resulterat i mål, och en än längre uppförsbacke för ÖSK. Men skotten i båda fallen hamnade närmare läktartaket än målet.

Andra halvlek bjöd en radikal scenförändring. Mycket tack vare juniorlandslagsmannen Kalle Holmbergs kvitteringsmål efter 25 sekunder.

Ett inkast på högerkanten nådde Holmberg, som drev inåt och sköt med vänstern i bortre hörnet.

- Jag tänkte mest att jag ville utmana, och så dök läget upp och jag sköt, säger Kalle, som var nyckelman i ÖSK-offensiven i sin mittfältsroll, tills han tvingades utgå med kramp i ena vaden i 79:e minuten.

- Kramp har jag aldrig varit med om förut, säger Holmberg.

2-1 kom efter 75 minuter, vackert om än lite turligt förspel av vänsterbacken Simon Karlsson, som tog sig förbi två man i vänster innerläge, innan han la fram ett instick som Adam Botvidsson högg på, och rullade in en vänster i högra hörnet.

- Poängen var viktigast i dag, efter två raka förluster i inledningen. Första halvlek var alldeles för duttig, pojklangsspel och inget rejält. I andra klev killarna fram och tog kampen. Det var skillnaden, säger tränaren Håkan Juhlin.

Kalle Holmberg och Gustav Källberg var bra på mittfältet. Den senare visade vägen med ett uppoffrande närkampsspel. Mittbacken David Rohlén gjorde årsdebut på ett bra sätt. Också han juniorlandslagsspelare. 

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons