Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK värvar tränare från allsvensk klubb

I höstas lämnade han Kif Örebro för att bli individuell fotbollstränare med egen firma. Nu är Erik Österlund klar för Örebro SK.

Annons

Erik Österlund har tidigare jobbat i ÖSK, men har de senaste fyra säsongerna haft olika uppdrag inom Kif Örebro, de tre sista åren som assisterande tränare i A-laget.

I höstas valde han att lämna den allsvenska klubben för att starta en egen firma med inriktning på individuell fotbollsträning – men nu gör Österlund alltså comeback inom föreningsfotbollen.

På torsdagen gick ÖSK på sin hemsida ut med uppgiften att Österlund är klar som individuell tränare i klubbens U17-, U19- och U21-lag. Österlund kommer jobba med  "utveckling med fokus på individen" men kommer också att finnas med som assisterande tränare under matcherna.

– Jag har haft tankar om att jobba med utveckling med fokus på individen senaste året så när den här chansen dök upp så var det inte så mycket att fundera på. Det känns som en helt rätt period att komma tillbaka till ÖSK, säger Österlund till klubbens hemsida.

Sedan tidigare består ledarstaben för de tre lagen av Björn Cervin, Rickard Torstensson och Jesper Hallgren, medan Lasse Andersson är klar som ersättare till Fredrik Holmquist som lagledare för U17 och U19.

Mer läsning

Annons