Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otäck skada när Rynninge vann: "Blodet sprutade"

Rynninge tog tre poäng genom att vinna med 1–0 hemma mot Sävedalen. En seger som smakade arbetsinsats och för Robert Damberg – blod.

Annons

Rynninges Alexander Florén skulle bli matchens enda målskytt. Det tack vare hans 1–0 redan i mitten på den första halveleken.

– Då hade vi faktiskt ägt matchen. Någon sa att vi hade haft 14–3 i klara målchanser. Jag vet inte om det stämmer, men det säger en del om matchbilden, säger Rynninges tränare  Peder Hessel.

Ett hårt arbetande Rynninge kunde sedan hålla sin tionde nolla den här säsongen. Därmed också kamma hem tre poäng.

Segern ger Rynninge smak på toppen.

– Nu kan vi vara med och stöka där också, säger Hessel.

För innermittfältaren Robert Damberg kom de tre poängen tillsammans med en besk eftersmak. Med blodsmak, rättare sagt.

– Det var en hög armbåge han fick, säger Hessel.

Armbågen träffade Damberg i anstiktet. Och sammanstötningen blev så pass våldsam att Rynningespelaren började blöda kraftigt ur munnen.

– Blodet bara sprutade, säger Hessel.

Damberg fick tas av planen på grund av den kraftiga blodsutgjutelsen. Inte nog med det. Damberg tvingades uppsöka sjukhus efter händelsen. Där syddes han med ett fåtal styng i munnens innersida.

– Man blir lite ledsen som idrottsledare när man ser en person jagas på det sättet som han blev. De försökte störa honom och få honom ur balans så att han skulle dra på sig sitt andra gula kort. Som tur är så fungerar Damberg inte så, säger Hessel.

Mer läsning

Annons