Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisad Kristin: "Lutar åt ett break"

Landslagets Kristin Hammarström tvekar, precis som tvillingsystern Marie, om framtiden. På måndagen blev den förra Kif Örebro-målvakten prisad som Västsveriges bästa spelare, och säger att det "lutar åt ett break i ett år".

Annons

Fotbollsframtiden är rejält osäker för landslagets tvilllingsystrar Hammarström. De båda Glanshammarsprodukterna och före detta Kif-spelarna har utgående kontrakt med Göteborg och är osäkra på om det bli något spel alls. Till NA har Marie berättat att spel i Kif nästa år inte är aktuellt.

Kristin fick på måndagen GT:s pris Kristallkulan som Västsveriges bästa spelare på damsidan. IFK Göteborgs Tobias Hysén blev vinnare på herrsidan.

Kristin, som höll nollan näst flest gånger av alla målvakter i allsvenskan, säger till GT att det lutar åt att hon tar uppehåll nästa år.

– Nästa vecka kommer mitt beslut. Men jag kan säga att det lutar åt att jag tar ett break i ett år.

– Det är ju ganska lugnt på landslagsfronten nästa år också.

Marie har redan flyttat hem till Örebro och har återgått till sin tjänst som lärare vid Thoren business school. För Kristins del lär det också bli Örebro om hon tar ett uppehåll.

– Jag är tjänstledig från mitt jobb på en vårdcentral och kan i så fall jobba där, säger Kristin, som är utbildad distriktssköterska.

På måndagskvällen blev dock inte landslagets förstamålvakt Kristin årets målvakt på fotbollsgalan. Priset gick i stället till Malmös guldmålvakt Thora Helgadóttir.

Mer läsning

Annons