Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Provspelet blev en mardröm

Brian Edwards provspel i Degerfors kunde knappast ha avslutats på ett sämre sätt.
På 52 minuter släppte den amerikanske målvakten in fem mål när Dif föll med 2–5 mot Åtvidaberg.

Annons
Brian Edwards.

Efteråt var Edwards mycket bedrövad.

– Det är en skam att släppa in fem mål, säger han.

De flesta Dif-spelare såg inte alltför besvikna ut efter nederlaget mot Åtvidaberg.

Men längst in i ett hörn i det gästande lagets omklädningsrum på Kopparvallen satt provspelande målvakten Brian Edwards och stirrade med tom blick rakt ut i luften.

Han undrade, av allt att döma, vad som just hade hänt. Och om han nu försuttit sin chans att spela sig till ett kontrakt med Degerfors.

3-0 efter 23 minuterFör i träningsmatchen mot Åtvidaberg fick han uppleva alla målvakters mardröm. Redan efter 23 minuter hade Åtvidaberg gjort 3–0 – och i början av andra halvlek kom ytterligare två snabba mål innan Dif, som på grund av skador och sjukdomar saknade tio spelare, i slutet kunde hyfsa siffrorna till slutresultatet 5–2 efter två mål av Alexander Andersson.

Var det ditt fel att ni släppte in fem mål?

– Kanske skulle jag ha tagit några av dem och kanske skulle jag inte ha gjort det, men det är vad det är och det är alltid en skam att släppa in fem mål. Jag är inte glad just nu, men det är bara att gå vidare.

Vad händer nu, hur ser du på fortsättningen?

– Jag har inte hört någonting, och jag antar att klubbledningen behöver smälta den här matchen. Men jag gillar klubben och spelarna och skulle jättegärna spela här.

DIF:s assisterande tränare Jonas Lindskog, som i går fick klara sig utan huvudtränaren Patrik Werner som missade matchen på grund av sjukdom, kunde i går kväll inte ge något besked om framtiden för Edwards och DIF:s andre provspelande målvakt Simon Enqvist.

– Vi får sätta oss ned och kolla igenom den här matchen på video och analysera och göra något sorts snabb utvärdering av båda målvakterna för att se hur vi ska gå vidare, säger Lindskog.

När bestämmer ni er?

– När vi känner att vi hittat en riktigt bra målvakt. Inte förrän vi gör det kommer vi att ta ett beslut. Vi har till den 31 mars på oss, då stänger transferfönstret. Det är ingen panik.

Vad säger du om Edwards insats i dag?

– Det var ingen rolig match för honom att stå. De första tre målen var inspel som de bara behövde rulla in i öppet mål. Då hann han även med att rädda något friläge, vilket var bra. I övrigt var det inte så mycket att göra för honom förutom målen. Han hade bra igångsättningar av spelet, det kan jag säga. I övrigt är det svårbedömt.

Svåranalyserat

Lindskog hade överhuvudtaget ingen lätt uppgift i att analysera nederlaget. DIF blev överkört från start, men spelade 2-2 under den sista halvtimmen trots att laget då fick spela med en man mindre.

– De första 30 förstörde för oss, dels för att vi var för dåliga och dels utvisningen. I andra halvlek är insatsen ändå godkänd, framförallt försvarsmässigt. Jag är nöjd med den attityd vi visade där.

Mer läsning

Annons