Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Provtränade med Blåvitt – klar för Nora

Nora-Pershyttan, seriesuveränen i division 4, har gjort en spektakulär värvning.

Annons

Förra året provträande Daniel Ojara med IFK Göteborgs ungdomsakademi. Det gick så pass långt att en afrikansk fotbollssajt spred nyheten om att Ojara skrivit på ett fyraårskontrakt med Blåvitt. Men det stämde aldrig, utan Ojara från Uganda fick aldrig något kontrakt.

Nu har han i stället skrivit på för division 4-suveränen Nora-Pershyttan som toppar tabellen i överlägsen stil. Ojara har tränat med klubben sedan en tid tillbaka och nu väljer klubben att skriva kontrakt med 19-åringen. Innan dess har han tränat och spelat med Rynninge.

– Grejen med Daniel Ojara är ett permanent uppehållstillstånd som han kämpar för, så länge han inte har det så får det bli spel under div 2, skriver Rynninges tränare Peder Hessel på Twitter.

– Daniel vill inget hellre än att få stanna i Sverige, vi har mött människan och försökt stötta, praktiskt hjälpa pojken att må bra, fortsätter Hessel.

Ojara var med Uganda P18 national team som vann Gothia cup 2013.

”En stark och tuff spealare som är användbar på alla defensiva platser i laget”, skriver Nora-Pershyttan på sin hemsida.

Mer läsning

Annons